Jelenlegi hely

Mai nyitva tartás hand 8:30 - 13:00 Nyitva van most a Könyvtár? Nem, már bezárt!

Szakdolgozatok keresése

Könyvtárunk a zárvatartás ideje alatt is szeretne segítséget nyújtani ahhoz, hogy a korábbi szakdolgozatok olvashatók legyenek.

A szabadon elérhető szakdolgozatokat bárhonnan el lehet olvasni, VPN használata nélkül is. Ide azok a dolgozatok tartoznak, amelyeknek nyilvánossá tételéhez készítőik hozzájárultak. Ezek a PSZK Könyvtár honlapján, az online könyvtár menüpontban, a Szabadon elérhető szakdolgozatok a BGE Dolgozattárból cím alatt érhetők el. Az oldalon belül az F3 billentyű megnyomásával kereső szavakat is beírhattok, ez alapján szűrve a találatokat.

A korlátozottan elérhető dolgozatok megtekintéséhez/kölcsönzéséhez első lépésként látogass el a BGE Dolgozattárba. Fontos, hogy a felületet inkognitó/privát módban nyisd meg! Itt tudsz válogatni téma, szak, szakirány, év és más kritérium alapján a szakdolgozatok között. Ha találtál érdekes, megtekinteni kívánt dolgozatot, jegyezd fel az alábbi adatait: cím, szerző, a kar és a benyújtás éve. Arra különösen figyelj, hogy a dolgozatfájl-nál a hozzáférés joga a következő legyen: „Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg.” (A titkosított dolgozatok kérését visszautasítjuk – ehhez a könyvtárban sem férsz hozzá -, de a kérési keretedet csökkenti!)

Következő lépésként érdemes alaposan áttanulmányozni a BGE honlapján megjelent fontos technikai információkat a szakdolgozat kölcsönzéssel kapcsolatban.

Ha már tudsz mindent, jelentkezz be a szakdolgozatkölcsönzőbe.  

Az adatok megadása után el lehet küldeni a kérést. A könyvtárosok rendszeresen nézik a felületet, és hozzáférhetővé teszik a kért dolgozatokat. (Hét közben ez max. 24 órát jelent, a péntek délutántól kikérteket hétfőn tudjuk teljesíteni.) A megadott e-mail címre automatikus visszaigazolás érkezik. A dolgozatok olvasásához most be kell állítani a VPN kapcsolatot, majd a visszaigazoló levélben küldött .rdp fájl elindítani. ( BGE portál!)

Maximum 5 szakdolgozatot lehet kérni, és 5 napig biztosítjuk a hozzáférésedet. Az 5 nap hozzáférés a dolgozat megnyitásától számítódik minden esetben. A 5 dolgozatot nem muszáj egyszerre kérni, a lényeg az, hogy ennyi a “keret”.

Azok a dolgozatok, amelyeket szerzőik titkosíttattak, egyáltalán nem olvashatók. Ha véletlenül ilyen dolgozatot kérsz, azt könyvtárosaink visszautasítják. Vigyázat! A 5 darabos “keretbe” a visszautasított dolgozatok is beleszámítanak!

Reméljük szolgáltatásunk segítségetekre lesz a felkészülésben. Ha a szakdolgozat igénylési kereteteket elhasználtátok, és még szeretnétek kölcsönözni, kérjük, írjatok a konyvtar.pszk@uni-bge.hu e-mail címre.


 

Az egyetemi repozitóriumokat ideiglenesen az alább címeken érhetik el privát/inkognitó ablakban.Itt tudja kiválasztani a megtekinteni kívánt szakdolgozatokat:

http://dolgozattar.repozitorium.uni-bge.hu

http://publikaciotar.repozitorium.uni-bge.hu

A kiválasztott dolgozatokat itt tudja igényelni, belépés Neptun kóddal, jelszóval:

https://szakdolgozatkolcsonzes.uni-bge.hu/

Az igényelt szakdolgozatok megtekintése VPN kapcsolat beállításával lehetséges. 

VPN kapcsolat felépítéséhez útmutató itt érhető el.

VPN kapcsolat és igénylés nélkül szabadon elérhető szakdolgozatok a BGE Dolgozattárból: 

https://konyvtar-pszk.uni-bge.hu/sites/default/files/BGE_nyilvanos_dolgozatok.html

Kedves hallgatók, olvasók!

Könyvtárunkban a szakdolgozatokat elektronikus formában tekinthetők meg. A szakdolgozatokról saját jegyzet készíthető!
4 db számítógép áll rendelkezésre a szakdolgozatok megtekintéséhez, valamint a közöttük való kereséshez - a torlódások elkerülése végett - legyenek szívesek kollégáinkkal időpontot egyeztetni:

Az előjegyzések 1 órányi számítógép-használatra adnak lehetőséget!
Köszönjük!

szakdolgozat